• Kaj, če bi imela možnost, da takrat, ko stojiš pred POMEMBNIM VPRAŠANJEM - o svoji karieri, poslanstvu, partnerstvu, odločitvi - v telefon vtipkaš številko in pokličeš svoj VIŠJI JAZ!

  Ta namreč vedno pozna pravi odgovor! In zagotovo vem, da bi ta glas poslušala, mu zaupala in brez pomisleka naredila to kar ti reče. In naredila bi spremembo, ki je potrebna. Korak za korakom bi tvoje življenje postajalo boljše. Delo bi te veselilo, problemi bi postali priložnosti, ki bi gradili tvojo samozavest, čustva bi bila tvoji najboljši prijatelji, sama sebe bi sprejemala na vseh nivojih in tvoj partner bi vse to odseval.

  Naj ti povem, da takšen telefon obstaja. Vgrajen je vate in v tvoje telo. Celo ime ima!

  Imenuje se Občutek, ljubkovalno pa tudi Intuicija in Notranji glas. Delovanje v skladu z občutki pa ni vedno enostavno, zato je potreben pogum. Ga imaš? Vem ja, odvisno od tega, kakšna je glavna nagrada. In, če bi vedela ali se splača, bi bila zagotovo visoko motivirana. Če bi le imela to zagotovilo...

  Same sebi preprečujemo, da bi dosegle svoje sanje, ker se vmešavamo v navodila, ki jih prejmemo s strani višjega jaza. Dobimo impulz potem pa mislimo, da nismo dovolj dobre, da to ni mogoče, ker nimamo denarja, časa in še milijon drugih prepričanj, ki nas ustavijo, namesto, da bi razmišljale: “Kaj lahko storim, s tem, kar mi je na voljo, da dosežem svoje sanje ali cilje?”.

  In potem raje razmišljamo: “Ne morem, ker je tukaj razlog A, B, C... ŽNJ!” Vem, ker se je to dogajalo tudi meni. Stala sem sama sebi na poti do mojih ciljev. In preseči te mentalne blokade ni enostavno - želiš si uspeti, želiš napredovati, ampak preprosto ne znaš sama sebe umakniti s poti! Rabiš odločenost in orodja, ki ti pri tem pomagajo.

  Torej imaš cilj, ne veš pa, kako ga doseči. Dejstvo je, da je postavljanje ciljev mentalno naravnano, ženske pa smo bitja občutkov in čutenja. Zato si za vse zastavljene cilje najprej odgovori na vprašanje: ko boš dosegla ta cilj, kako se boš počutila? Kakšne občutke in čustva pravzaprav iščeš skozi doseganje tega cilja? V resnici namreč je tvoj zastavljen cilj le način za dosego teh občutkov. In ti občutki (ali čustva) predstavljajo tvojo pravo motivacijo.

  Trije preprosti triki, ki ti lahko pomagajo takoj zdaj!

  1. Dnevno samoopazovanje - opazuj vsakodnevne misli, vedenje, način, kako govoriš in kaj počneš. Zjutraj se vprašaj, kaj lahko narediš danes, da boš bližje občutkom, ki jih želiš doseči s pomočjo zastavljenega cilja. Zvečer pa naredi kratek pregled dneva in zapiši najpomembnejše opombe. Napiši tudi, kaj bi še lahko bila rešitev ali odziv na dano situacijo, dogodek, misel...

  2. Moč navade - naj tvoji želeni občutki postanejo del dnevne rutine. 21 je čarobno število dni, ki ti pomaga pridobiti določeno navado. Včasih traja tudi dlje. Zavestno se vsak dan odloči in naredi nekaj, kar te pripelje bližje tvojim želenim občutkom. Obesi is post-it listke, naredi opomnik na telefonu, odkljukaj na koledarju...

  3. Pozitivna spodbuda s strani prijateljev in prijateljic. Povej prijateljicam, znancem, bližnjim, kaj si se namenila narediti. Naj te spomnijo, opomnijo, daj jim dovoljenje, da ti "prijazno težijo" in se s teboj veselijo tvojih korakov.

  In še nasvet, ki ti bo odvzel breme z ramen: ne izsiljuj dogodkov. Za vse je potreben čas: jabolko pade z drevesa šele, ko je optimalno zrelo. Pa tudi trenutka prej ne. Tvoja naloga je, da se dobro počutiš, si do sebe nežna in razumevajoča.

  Če sama še nisi našla pravega recepta, ti lako pomagam s pomočjo srčno-intuitivnega mentorstva. ALi pa preko katerega od programov. Da se lažje odločiš, me kontaktiraj za uvodni razgovor. V dvoje je lažje.