• Avtentična ženstvenost

 • Želim, da razsvetliš vsak prostor, v katerega vstopiš. Ne zato, ker bi tvoj ego želel potrditev ali tekmuješ za pozornost, ampak ker imaš v sebi darilo, ki ga prinašaš ljudem. Želim, da razsvetliš prostor, ker je Ženska v svoji avtentični energiji aktivno prisotna v svojem telesu in izžareva ljubečo srčnost ter umirjen um in tako vpliva na ljudi okoli sebe na najboljši možen način: dovoli jim, da tudi oni sijejo v svoji avtentični svetlobi. Ko si resnično močna na ženstven in avtentičen način, s svojo energijo spodbujaš in navdihuješ druge, da si upajo biti veliki, pogumni in čudoviti na način, ki jih opolnomoči. Brez strahu. In svet potrebuje takšne ženske.

  Moja želja in poslanstvo je popeljati ženske na pot ljubezni do sebe, ti ponuditi varen prostor, kjer lahko odpreš srce in počastiš svojo lepoto notranje Boginje. Avtentična Yin Akademija ti je namenjena, ker že siješ, ker si samostojna in predana osebnemu razvoju, a se kljub temu v svoji notranjosti počutiš neizpolnjeno in utrujeno.  Namenjena ti je, ker želiš izkusiti svojo nežno, sočno in senzualno naravo, a ne veš, kako uživati v svoji lastni sladkosti. Zate je, ker se želiš sprostiti in resnično izražati to, kar si. Da bi utelesila svojo notranjo moč in uživanje življenja, te vabim, da se naučiš avtentične ženstvenosti tako, da objameš svojo žensko esenco in jo pričneš živeti.

  Osebna moč ženske in njen magnetizem se krepita, ko se poveže s svojo lastno žensko (yin) esenco. Ko sem spoznala, da je moja ženska esenca tista, ki prebudi mojo avtentičnost (ne samo inteligenca, izgled in moj večni optimizem) in pritegne, kar je zame najboljše, se je moje življenje drastično spremenilo. Ne samo, da sem razumela svoja pretekla razmerja, da sem začela drugače dojemati moške (in oni mene), ampak sem končno v polnosti začutila kdo sem in kam me to vodi. Lahko sem odvrgla maske in postala to, kar v resnici sem. Pozitivni premiki na partnerskem in poslovnem področju so to potrdili še v realnosti.

  In to kreativno moč želim, da aktiviraš tudi ti. Da skozi upravljanje s svojo energijo končno vplivaš na realnost v kateri živiš. Da spoznaš svojo neverjetno moč manifestacije, ko to počneš skozi prave občutke in ne le s pomočjo uma. Da tvoja magnetna privlačnost pritegne moškega, ki te bo znal spoštovati in ceniti zaradi svetlobe, ki jo siješ, zaradi energije, ki žari iz tvojih oči. Da vneseš svojo avtentično srčnost v posel, kjer bodo ljudje želeli sodelovati s teboj, ker izžarevaš zaupanje in povezovanje, ki obogati vse vpletene.

  Prav vsaka ženska lahko vstopi v svojo žensko esenco in vsaka jo začuti drugače. Ker v njej leži neizmerna moč, so bile ženskam skozi stoletja vsiljene vloge, ki niso bile v skladu z resnično esenco. Še danes poznamo ostanke teh prepričanj, zato si poglejmo 4 največja negativna prepričanja današnjega časa glede ženske esence:

      1. Moška energija je produktivnejša od ženske in poskrbi, da je delo storjeno.
  To je še posebej očitno v poslovnem svetu, kjer naj bi bila ženska energija nezaželena, ker je premalo tekmovalna in si ne prizadeva dovolj, da bi bili cilji doseženi po naprej predvidenih strategijah. Resnica je, da je ženska energija veliko bolj povezovalna in ima boljši pregled nad celotno sliko. Moška energija je zaradi svoje osredotočenosti veliko bolj izključevalna in ji manjka kreativnosti. Ženska, ki je v stiku s svojo esenco lažje začuti prave rešitve in včasih določene strateške korake obide, ker je našla bolj kreativno rešitev. Ženska energija deluje drugače, je barvitejša, manj predvidljiva, bolj življenjska in povzroči manj postranske škode. Na žalost je strogi poslovni svet še vedno črno-bel in večina moških in žensk se premika skozenj kvečjemu v različnih odtenkih sive.

      2. Ženska esenca je šibkejša od moške
  To v resnici velja le za fizični nivo. Ker je ženska energija bolj čustvena, senzualna, pvoezovalna ter usmerjena na odnose, so moški zaključili, da ni dovolj tekmovalna, da bi bila uspešna. Energetska centra moške energije sta glava in srce, ženske pa maternica in srce. V danajšnjem moškem svetu je cenjena le glava, srce je izklopljeno in naša civilizacija drvi v propad. Šele v zadnjem desetletju so številne raziskave začele poudarjati pomen čustvene inteligence kot ključne komponenete uspešnosti. In na čustvenem področju, smo ženske v veliki prednosti.

      3. Ni varno biti v ženski energiji
  Travmatične izkušnje žensk, ki so bile zlorabljene zaradi golega dejstva, da so ženske, je v naši civilizaciji pustilo velik pečat na kolektivni energiji. Moški si perejo krivdo z izgovorom, da ga je izzivala, ker je kazala svoje obline. In tako ni več varno biti čutna, senzualna ženska, ker s tem samo kličeš nesrečo. Na poslovnem področju so celo  izumili oblačenje, ki prepreči, da bi bili moški zmedeni, ker nasproti njih sedi ženstvena sodelavka. Ženstvenost je postala skoraj neločljivo povezana z inferiornostjo, spolnim izzivanjem in celo manipulacijo.  Ženska esenca je lahko zlorabljena samo takrat, ko ženska ne stoji v svoji polni moči, kadar nima postavljenih zdravih meja in ni v stiku z lastno seksualnostjo.

      4. Ženstveno je enako kot feministično
  Feministična gibanja v preteklem stoletju so opozorile na neenakopraven položaj žensk v družbi. Od odvisnega položaja, ki so ga imele v moško orientiranem svetu, se je zgodil premik k neodvisni ženski, ki zmore vse, kar zmore moški in je pri tem popolnoma samostojna. Moškega potrebuje kvečejmu za reprodukcijo. Kriterije za uspešnost v družbi so pisali moški in zato so ženske dosegale uspeh le na moški način. Nikoli ne bomo izvedeli, kakšen bi bil svet brez feminističnih gibanj in zato ženske danes lahko zasedamo enakopraven položaj na mestu moških. Čas je, da zasedemo enakovredno mesto poleg moških.

  Ženska energija se prebuja in kdor vsaj malce spremlja branžo osebnostnega in duhovnega razvoja, ne more mimo neštetih delavnic in tečajev namenjenih ženskam in prebujanju ženstvenosti. In prav je tako. Potrebujemo jih. Ženske potrebujemo skupnost, ženske imamo nalogo, da same v sebi vzpostavimo harmonijo, ki jo želimo videti v svetu. Ko se ozrem naokoli, kljub vsem ženskim gibanjem še vedno vidim ženske, ki hrepenijo po ljubezni, pozornosti in želji biti vid(e)ne. Ženska energija je življenska sila, ki jo predstavlja energija Matere Zemlje in ta se pretaka tudi znotraj tebe. Nauči se jo čutiti, z njo sodelovati in vstopiti v tok življenja. Ko jo združiš s svojo lastno avtentično energijo takrat v resnici utelešaš lastno dušo.

  Vsi smo se rodili z neodtujljivo pravico, da smo celostni in avtentični, brez pretvarjanja, ki je naučeno skozi življenje in samo mi sami imamo pravico, da si priznamo ali odtegnemo to osnovno pravico. Dovoliti si avtentičnost pomeni prevzeti vajeti življenja v svoje roke, pomeni pripravljenost poslušati same sebe, ponovno oceniti, kateri odnosi nam služijo in kateri ne ter izraziti to, kar želimo v vsaki situaciji.

  Gre za razlikovanje in sledenje notranjemu DA in NE ter izražanje tega na jasen način. Gre za to, da prenehamo razmišljati, kaj bo osrečilo druge, ampak pričnemo živeti tako, da smo same srečne in se ta sreča prenaša na druge. Avtentičnost je ključ do naše sreče, višje samozavesti in ljubezni in vodi v pravo povezanost ter intimnost v odnosih. Kajti, ko smo srečne, se to odraža v ljudeh okoli nas, ko se imamo rade in ljubimo sebe, nas imajo radi tudi drugi. Srečo najdemo le v povezanosti s svojim notranjim bitjem, ko poslušamo in sledimo svojim potrebam, se potrebe drugih avtomatsko zapolnijo.

  Obstajata dva načina: hitri in počasni. Počasni te pelje skozi informacije, branje knjig, udeležbo na meditacijah, lastne notranje vpoglede, učenje skozi izkušnje in te skozi lupljenje slojev počasi pripelje v tvojo avtentično energijo. Moja intenzivna pot do avtentičnosti je trajala celo desteletje. Avtentična Yin Akademija je bližnjica, hitri program, ki te korak za korakom pelje globlje v tvojo žensko esenco in poskrbi, da se tvoja svetloba prizemlji in utelesi na tebi lasten način. Je izkustven 4 mesečni program, ki te bo naučil čutiti, prizemljiti in kreirati na tvoj avtentično ženstven način.

  Iz knjige Neala Donalda Walscha Domov k Bogu:

  Neal: To je tako kot če bi šel po ulici in prišel do križišča, kjer bi bilo veliko kažipotov, na katerih bi pisalo POT DOMOV, a bi bil vsak od njih obrnjen v svojo smer.

  Bog: Zdaj pa ti že zares postaja jasno.

  Kaj za božjo voljo pa govoriš?

  Pravim, da Dóma ne moreš zgrešiti ne glede na to katero pot boš ubral.

  Potem ni pomembno za katero pot se odločim.

  Ni pomembno.

  Ni pomembno katero pot uberem?

  Absolutno in povsem nepomembno je , po kateri poti boš šel.

  Zakaj bi se potem trudil izbrati katerokoli od njih? Če vse poti vodijo Domov, je sploh važno po kateri grem?

  Nekatere poti so manj naporne.

   

  Več o Avtentični Yin Akademiji