• Avtentično partnerstvo

 • Delavnica, kjer se naučiš kako se na novo spoznati in (za)ljubiti

   

  Radi bi vedeli, kakšen je recept za zadovoljujoče in izpolnjujoče, srečno partnerstvo. A ugotovili boste, da recepta, ki bi deloval za vse ni. Ker nismo vsi enaki, ker je naše življenje na Zemlji bolj kompleksno kot se morda zdi na prvi pogled.

  Moj pristop k partnerstvu ni znanstven, niti ni psihološki, ampak je izkustven. Je sinteza različnih pogledov teorij in praks, ki sem jih spoznala in preizkusila tudi sama v 15 letih partnerstev. Moj pristop je skozi izkušnjo žensk, s katerimi sem se (in se še) pogovarjala na neštetih svetovalnih in terapevtskih urah. Včasih že mislim, da sem slišala vse, a me preseneti nova zgodba, nova izkušnja. Tista prednost, ki jo imam pred drugimi je, da sem slišala že toliko zgodb, da v njih vidim vzorce. Vidim, kje ženske razvijamo svoje vzorce in kje so naša prepričanja diametralno nasprotna moškim.

 • Od nekdaj sem se razumela z moškimi. In največkrat izrečen komentar: 'Manca, s teboj se je tako super pogovarjati. Razumeš me.' Moški se mi odprejo in mi zaupajo in zato poznam tudi njihovo razmišljanje, njihova prepričanja.  Vem, kako razmišljajo o ženskah in kaj doživljajo, ko se ženske obnašamo kot ... ženske.

  Raziskujem žensko energijo. Raziskujem moško energijo. Čedalje bolj spoznavam kvalitete ene in druge. In razlike med njima. Spoznavam, koliko lažje bi bilo, če bi razumeli te razlike. Če bi sprejeli te razlike. Jih upoštevali, ko govorimo s partnerjem. Tako pa vse prevečkrat ostajamo vsak na svojem planetu in pričakujemo, da bo partner-ica prišel/prišla na našega in se prilagodila življenju na našem planetu.

  Da bi spoznali drug drugega, moramo najprej spoznati sebe. Stopiti v lastno avtentičnost. In odkrivanje sebe je proces, ne destinacija. Šele, ko se zavedamo svojih vzgibov za razmišljanje, čustvovanje in delovanje, lahko to ustrezno komuniciramo s partnerjem. In takrat, ko sta oba pripravljena drug drugega videti kot partnerja, ki se podpirata na poti osebne rasti, lahko začneta ustvarjati AVTENTIČNO PARTNERSTVO.

  Delavnica Avtentično partnerstvo je zato namenjena samskim ženskam in moškim, parom in tistim vmes. Namenjena je spoznavanju, razumevanju, predvsem pa izkušnji razlike med moško in žensko energijo. Kajti, ko v lastnem telesu izkusite razliko, takoj razumete, zakaj smo si drugačni. Ko se naučite zavestno preklopiti med moško in žensko energijo pa lahko ustvarjate polarnost.

 • Naslednji nivo je razumevanje tega, da obstajajo razlike v stopnji osebnostne dozorelosti, ki določajo kakšno partnerstvo boste ustvarjali. Boste ustvarjali tradicionalno partnerstvo, ki temelji na izmenjavi zadovoljevanja različnih potreb ali enakovredno partnerstvo, kjer je vaša avtonomnost skrbno varovana in se zato ne morete v celoti predati in izkusiti avtentičnega partnerstva.

  Bi se strinjali, da je v teoriji sicer lepo slišati, ampak v prakso pa težko prenesemo? Vsi to vemo, ampak redkokdo pa kaj v zvezi s tem naredi. Bodite med tistimi za katere bodo zdravi odnosi nov način delovanja.

  Delavnica Avtentično partnerstvo je interaktivna, kar pomeni, da ne boste samo sedeli, ampak boste začutili, izkusili in nato odšli bogatejši za spoznanje, ki vam bo omogočilo, da boste drugače delovali v partnerstvu in odnosih nasploh.

  Spodaj si oglejte foto utrinke iz preteklih delavnic in video posnetke s seminarjev ter TV gostovanj na temo partnerstva.

 • Draga Manca, Pred letom in pol,mislim da je bil oktober 2014, si imela na svoji strani,kako iz toksičnega partnerstva v 7 korakih do zdravega partnerstva....takrat si mi pomagala,da sem čudežno opustila ločitev in začela gledati svojega moža skozi SRČNI CENTER...ker LJUBIM NJEGOVO DUŠO,ne pa njegove večne težave v službi....njegovo težko otroštvo,kar ga je vedno znova usmerjalo v umik od mene,otrok in vnukov.... Takrat si mi napisala,da verjameš,da bom uspešna,ker zavedanje,da je že polovica uspeha... HVALA MANCA USPELO MI JE S TVOJO POMOČJO.... Želim Ti,da pomagaš in svetuješ še mnogim,ker si RES ANGELSKA.... Pošiljam Ti Velik Sijoč Objem....

  Lidija

 • Nejina izkušnja Avtentičnega vikenda za dušo in telo

   

  Manco sem spoznala pred 2 leti na Bledu, na dogodku z naslovom Razcvet ženske. Takrat sem tako močno začutila energijo teh žensk, da sem imela občutek, da sem se ponovno rodila. Ko sem videla Manco, to njeno "pomlad", ki jo je takrat predstavljala, sem si želela, da bi jo bolje spoznala in z njeno pomočjo  mogoče tudi jaz postala moja "pomlad". Moje življenje  je takrat dobilo smisel, ki ga prej ni imelo. In tako se je začela moja pot. Poiskala sem njeno spletno stran manca.si. Potem me je potrdila kot prijateljico na Facebooku in sem začela jo spremljati. V mesecu decembru je imela brezplačni webminar z naslovom Ljubi sebe. To je bilo zame zopet čudovit preboj. Naredila sem vse "domače naloge" in moje življenje se je počasi začelo postavljati na drugačne tire. Zaključek webminarja je bil v hotelu Nox, kjer je imela predavanje. Bilo je čudovito potovanje med ženskami z istimi željami.

  Manca je potem pripravila dvodnevno potovanje z naslovom Avtentični vikend na Ptuju. Srce me je vodilo tja, saj je bil to vikend crkljanja in razstrupljanja na vseh nivojih. Dobesedno. Popeljala nas je po vseh čakrah, v svetlobno telo z meditacijo. Šli smo čisto v višave in spoznavala sem globine sebe in svojega zavedanja. Najbolj me je fasciniralo,  ko nas je popeljala v moško in žensko energijo. Globoko sem začutila razliko med njima in ugotovila, sama pri sebi, v kateri energiji sem največkrat. Naučila nas je kako se igrati z energijo, jo začutiti in kako si jo dati, da smo polni in kako se prizemljiti.  Zame osebno je bilo najboljše, ko me je naučila, kako naj se zaščitim in odprem svojo grleno in srčno čakro, kar vadim vsak dan. Včasih mi uspeva bolje, včasih slabše. Ampak vem , da sem nova oseba zdaj, ko sem bila na njenem avtentičnem vikendu. V soboto zvečer smo imeli posebno meditacijo z angeli in rezanjem vezi. To je bila vsekakor spet neka nova, krasna izkušnja, ki jo je vsak izmed nas podoživel drugače, se mi zdi. Ampak uživali smo pa vsi skupaj do neba in nazaj.

  Naslednji dan nam je Manca predavala o avtentičnem partnerstvu. Natančno nam je razložila kakšna je razlika med moško in žensko energijo. Razložila je zakaj in kako smo si moški različni. In ko sem to slišala, mi je marsikaj v življenju in mojem partnerstvu postalo jasno. Sama pri sebi sem zopet našla nekaj, kar bi se dalo izboljšati in vnesti v najino partnerstvo in zopet najti metuljčke, ki so se nekje med potjo , izgubili. Vse to in še mnogo več smo doživeli na tem prekrasnem vikendu.

  Manca nam je podala toliko znanj, popeljala v takšne uvide, da si sama nisem mogla niti predstavljati, da je to mogoče. Manca je med vikendom bila tako zelo dostopna. Vedno je odgovorila na vsa vprašanja, ki smo jih zastavljali med seboj. Bili smo na čudovit način povezani med seboj, v tisti dvoranici v hotelu, in dobili smo ogromno novih znanj o tem kako živeti in kako poskrbeti zase. Za tisto, kar sem plačala, sem prejela ogromno. Vsekakor je pripravila tudi tak vikend paket, da smo tudi fizično lahko spustili vse, kar nam ni služilo. Manca podaja svoje znanje  jasno, razumljivo in srčno. Ko jo poslušaš čutiš energijo, ki jo oddaja in si želiš, da bi tudi ti nekoč postala taka. Zato se globoko zahvaljujem Manci, da je pripravila tako krasen vikend, v katerega je vložila ogromno svoje energije in znanj.  Vsem vam ostalim pa svetujem, da če se še vedno iščete in ne veste kje začeti, pojdite na tak vikend, odidite od doma in si privoščite nekaj zase.  Tako krasno se je vrniti domov z novo pozitivno energijo, ki ti spremeni življenje, pogled na sebe, partnerja in ljudi okrog sebe. In začnejo se dogajati čudeži…..

  Neja Dragar

 • O avtentičnem partnerstvu v medijih in na seminarjih