• Dovoli si svojo boginjskost

 • Sodobna Boginja je vstala. Je Ženska, ki se zaveda svoje božanske dediščine, porekla, zgodovine, ki se pretaka skozi linije prednic, ki so ji predale svojo modrost. Ženska, ki pozna sebe, se spoštuje in se neskončno ljubi kot utelešena ljubezen. Živi svojo avtentičnost v kateri se zaveda svoje vrednosti, ljubezni in sočutja, ki ga premore do sebe ter sveta v katerem živi.

  Ne sprijazni se z ničemer, kar je vredno manj kot se vrednoti sama. Ljubezen, ki jo goji do sebe je primarni cilj njenega življenja, saj se je naučila, da je njena pozornost, ki jo je namenjala drugim prinesla le čustveno izpraznjenost, telesno utrujenost ter mentalno izčrpanost.

  Postala je modra Ženska. Ko izvrstno skrbi zase, šele takrat bolj polno ljubi druge, saj ima na voljo več ljubezni, več veselja in več sproščenosti ter več energije. Razume svoje meje in svoje življenje preureja na način, ki je skladen z njenimi potrebami.

  Ne išče več nekoga, ki bi ji prinesel ljubezen. Ne išče več ljubimca, ki bi ji povedal, da je lepa. Znotraj svojega srca živi največjo ljubezensko afero po kateri je hrepenela cela linija njenih prednic, ki so se razdajale brez plačila. In zaradi tega ljubezenskega gnezda znotraj srca, se njeno srčno središče nenehno polni ter preplavlja ljubezen čez njene okvire.

  Z ljubeznijo sprejema in z ljubeznijo postavlja meje. Ne popušča tistim, ki jo želijo omejiti in ne sprejema tistih, ki jo želijo ponižati. Sama sebi je nekoč bila največji ječar in najstrožji kritik. Zdaj ve, da je prišel čas, ko lahko svobodno razpre krila.

  Sedaj čuti. Čuti veter, ki prinaša vonj oddaljenih krajev in sprememb, ki prihajajo. Zaveda se, da je minil čas odtujenosti od sebe. Ženska, ki se prebuja je veliko je prestala. Njeno telo se še spominja manipulacij, udarcev in fizičnega trpljenja. Morda je rodila otroke pred kratkim, dolgo nazaj ali sploh ne. In vendar pozna to bolečino. Kot prebujena moderna Boginja spozna veselje in užitek, ko živi globoko prizemljena v svojem telesu. Spozna potencial človeškega mesa, kosti in krvi, ki se pretaka skozi njeno telo. Ve, da ji telo odlično služi kot transformator užitkov in prizemljevalec v trenutek sedaj.

  A včasih je vse to tako izmuzljivo.

  Ženska, ki se prebuja v moderno Boginjo čuti klic srca. Toda nekdo mora pomiti posodo. Nekdo mora poskrbeti za otroke, plačati položnice… in hoditi v službo. Delati kariero - ne moreš kar pozabiti na kariero, ali zakon ali seks…

  A Ženska čuti veter, ki prinaša vonj sprememb, ki prihajajo.

  Ženska, ki se prebuja se zaveda, da neskončni krog vsakdanjih opravil in nerealnih pričakovanj ne more trajati večno. Nekoč mora priti čas zanjo, nekoč mora priti tudi ona na vrsto. Spoznava, da pride tudi čas ''zame'' in ''moje potrebe'', za negovanje ženske esence, ki jo dela Žensko. Ni dovolj, da gre po nakupih, h kozmetičarki ali na kavo s prijateljico. Potrebuje več. Potrebuje vrnitev k sebi na način, ki prižge njeno strast, obnovi svoje zaloge ljubezni, da jo lahko ponovno razlije na svojo družino, svoje delo in v partnerstvo.

  In zaveda se, da tega ne more storiti prazna. Zato se je naučila reči NE. Naučila si je vzeti čas zase in svoje negovanje. Ko se uleže v ležalnik, da se regenerira. V miru in tišini bitja svojega srca. Ko zbere vse razpršene delce sebe, ko se je v preteklosti razdajala, ker je mislila, da bodo tisti okoli nje to prepoznali in ji vrnili. In, ko zbere te delce sebe, ponovno postaja celostna.

  Ko zbira izgubljene delce, ki jih je zamenjala za pričakovanja drugih, ponovno najde nedolžnost prve zaljubljenosti, tiste drobne stvari, ki so jo spravljale v smeh, plesne korake s katerimi je nekoč poplesavala skozi pomlad, umetnico, ki je sanjala svoje najbolj kreativne sanje, čudenje nad magičnostjo sveta. S sočutjem sprejme delce v svoje srce, v fontano v svojem srčnem središču, ki po dolgih letih ponovno zažubori. In sedaj ve, da tega ne bo kar razpršila naokoli. Da iz prazne fontane ne moreš zajeti vode. Zato se je naučila, kako speljati vodo ljubezni, da je nikoli več ne bo zmanjkalo. In zato ima na voljo več ljubezni kot kadarkoli.

  Zbujena Ženska je postala moderna Boginja. Takšna, ki se zaveda svoje unikatnosti, svojih darov, ki izhajajo iz njene preteklosti. Pozna talente, ki so se razvili vseh izzivov, ki jih je osvojila v svojem življenju. Tem in mnogih drugih. Spominja se svoje vloge zdravilke, svoje svečeniške preteklosti, svojih šamanskih potovanj in preprostih božanskih navdihov v telesu Ženske.

  Si ti ta prebujajoča Ženska? Čutiš, kako se boginja prebuja v tebi? Boginja, ki se izraža prav skozi vsako žensko na tem planetu. Ne moreš zamuditi tega prebujenja, ker se dogaja po vsej Zemlji. Klic ženskam po negovanju in ljubezni do sebe ni bil nikoli tako močan kot je prav zdaj. In draga ženska prebujenje se dogaja prav sedaj, ko to bereš. Prav zdaj slišiš moj klic, ko te pozivam, da odpreš svoje srce, da se potopiš globoko v svojo maternico in se pridružiš prebujenim Ženskam, da skupaj utelesimo Boginjo. Povabljena si na potovanje ljubezni do sebe. In povabljena si, da to postane prioriteta v tvojem življenju, kajti šele takrat boš v resnici lahko dajala in prejemala ljubezen, ustvarjala harmonijo v družini in vseh odnosih, uživala v življenju in navdihovala svet v boljši jutri.

  Izražam globoko spoštovanje tvoji notranji Ženski in pojem budnico tvoji Boginji. Zbudi se. Pridi. Čakam te.

 • Marianne Williamson je zagotovo sodobna BOGINJA - z vsemi velikimi črkami. Njen govor na kongresu Parlamenta svetovnih religij v Utahu 2015 je zaobjel toliko vsebine, v njem je zgodovina, sedanjost in prihodnost ter klic k akciji. Obvezen ogled za vsako žensko in moškega!