• Kako zaključiti toksičen partnerski odnos

 • Močno in trdno verjamem, da je del zdravih partnerskih odnosov tudi prepoznanje, kdaj je potrebno odnos zaključiti. Venera se je 27. julija obrnila retrogradno in tako poskrbela, da je tema odnosov postala aktualna in bo takšna vse do septembra. O odnosih je ogromno napisanega: kako najti pravega partnerja, kako obdržati pravega partnerja, kdaj zapustiti partnerja za katerega ste mislili, da je pravi pa se je izkazalo, da ni. In vendar na tisoče žensk (ja tudi moških, ampak to je članek namenjen v prvi vrsti ženskam) vztraja v toksičnih partnerstvih. Ko že dolgo vedo, da zanje ni pravi odnos. Ko vedo, da trpijo in celo mislijo, da morajo trpeti. Da zaslužijo trpeti, ker niso dovolj dobre, ker so nesposobne, ker so neumne, ker so …

  Bodimo si na jasnem: NIKOMUR NI POTREBNO TRPETI. To je prepričanje stare energije, ki izhaja iz skoraj 2000 let starega patriarhalnega razmišljanja, da moramo trpeti za vsako napako, da smo se že rodili grešni in si zato ne zaslužimo drugega kot trpljenje že v tem življenju in potem še kasneje v večnosti. Podlaga vsemu temu razmišljanju je STRAH in manipulacija. Takšnega razmišljanja in takšnih prepričanj ne potrebujemo več! Nobena duša ne pride na ta svet trpeti, ampak pride ŽIVETI. Vse ostalo je marketing patriarhalne družbe in institucij, ki temeljijo na strahu. Dejstvo je, da je tvoja vrednost tako velika, da se je patriarhat odločil, da jo uniči tako, da izniči njeno vrednost.

  Tudi, če si res neumna in nesposobna, tudi, če si kurba, krava, kura in kar je še drugih živalskih zmerljivk, si zaradi tega ne zaslužiš trpljenja. Zaslužiš si dodatno mero strpnosti, učenja, spodbude, predvsem pa transformacijo iz tistih živalskih obtožnic nazaj v človeka. V žensko. In nato v Žensko z velikim Ž. In nato Boginjo. Ker duša, ki si je izbrala tvoje telo prihaja iz čiste Ljubezni. Pa če v to verjameš ali ne. Prihaja iz božanske ženske energije, ki spoštuje in ceni in časti božansko moško energijo in od tam, kjer božanska moška energija spoštuje in ceni in časti božansko žensko energijo. To je tvoja božanska pravica. Biti spoštovana, čaščena, cenjena in sprejeta. To je resnica tvojega notranjega bitja.

  Morda ti nikoli in nikdar ni nihče povedal, da si ok. Da si popolno bitje, ki ima fizično telo z neverjetno inteligenco, ki diha tudi kadar ti spiš. Telo, ki te podpira in predeluje vso nezdravo hrano, ki mu jo nameniš. In je še vedno tam, zate, s teboj. Po svojih najboljših močeh shranjuje vso nepredelano maščobo in sladkor v trebuh in stegna in povsod tja, kjer bo najmanj škode za notranje organe. Telo, ki je hkrati mehko in trdoživo. Se obnavlja in regenerira in ti po svojih najboljših močeh skuša povedati, kaj je zate dobro in kaj ne in ti omogoča, da čutiš.

  Morda ti ni nikoli in nikdar nihče rekel, da si ok, ker čutiš. Ker občutiš vsa čustva v vsej njihovi intenzivnosti jeze, žalosti, tesnobe, strahu, gnusa, sramu, krivde. To pomeni, da si zmožna in sposobna prenesti težke in nizke vibracije, ki pomenijo odsotnost ljubezni. In to ti duša, ki prihajaš iz prostora čiste Ljubezni! Angeli sploh ne morejo spustiti vibracije tako nizko, da bi te v tem prostoru teme lahko objeli s svojimi krili. Ti pa to zmoreš!

  Morda ti ni nikoli in nikdar nihče rekel, da si ok, ker sploh razmišljaš. Ker si se v vseh zavrnitvah in poteptanosti naučila, da že v naprej oceniš in veš, kaj lahko pričakuješ in česa ne. In se je tvoj um naučil prepoznati, kako se izogniti najhujšemu. Res ni kvantna fizika, toda kje piše, da poznavanje kvantne fizike omogoča preživetje v najbolj krutih medsebojnih odnosih (brez zamere prosim vsi doktorji kvantne fizike :)).

  Draga ženska, tvoja izkušnja v odsotnosti svetlobe in ljubezni je tako dragocena, ker ni veliko takšnih, ki to zmorejo. Ker se s tega dna lahko odrineš močno navzgor, v vsa čustva in misli in zavest, ki je bližje svetlobi. Ker je odriv z dna lahko veliko močnejši kot si si kdaj koli predstavljala. Ker je tvoja edina naloga, da se odločiš, da si dovolj globoko spoznala temo in je prišel čas, da se odrineš nazaj prosti svetlobi. In ne, tudi trenutka več ti ni potrebno trpeti. Razen, če želiš. Živiš v svetu svobodne volje, tako da je končna izbira še vedno tvoja.

  Tisto, kar ženske drži v toksičnih razmerjih, je prepričanje, da si česa boljšega ne zaslužijo. Je prepričanje, da same ne bodo zmogle finančnega bremena, je strah, da niso dovolj sposobne, močne in pametne, da bi se znašle v življenju. Toda to je tako daleč od resnice, da je že prav smešno. In ponavadi je to strah tiste ženske, ki tako ali tako že same skrbijo za družino, ker od moškega partnerja ne dobijo nobene pomoči, podpore, pa še za tisti denar ga je potrebno nenehno prosit in pazit, da ga ne zapije ali zapravi za svoje hobije (takšne in drugačne).

  Še en velik IZGOVOR, ki ga uporabljajo ženske, da ostajajo v toksičnih razmerjih so otroci. Kadar to slišim, mi "pade mrak na oči". Naj mi nekdo prosim pojasni zakaj je bolje, da so otroci priče nerazumevanju, pomanjkanju ljubezni, prepirom, pretepanjem, pijanemu razgrajanju in še marsičemu na kar že samo pomislim težko, kot pa da živijo v odsotnosti tega!? Kot da potrebujejo takšnega očeta in tak zgled! Lepo vas prosim, pamet v roke!!!

  Že kot najstnica sem se odločila, da je edina stvar od katere nikoli in nikdar ne smem in ne bom odstopila trenutek, ko bi moški dvignil roko nad mano. Sama sebi, svoji podzavesti, vsaki celici svojega telesa sem obljubila, da tega ne bom nikdar dopustila. Da bo to trenutek, ko bom zapustila partnerja, če bi se kdaj to zgodilo in da se nikakor ne bom pustila prepričati nobenemu opravičilu, da bi se vrnila. Fizičnega nasilja v mojem partnerstvu ni. To je bila očitno tako močna odločitev, da mi Vesolje takšnega partnerja niti ni poslalo. V svoji zadnji izkušnji partnerstva sem prepoznala, da enako velja za psihično agresijo. In, ko sem to prepoznala, sem zvezo zaključila. Takoj. Resnica je, da čakanje pravega trenutka za prekinitev zveze lahko traja zelo dolgo. Predolgo. Da je čakanje pravega trenutka v resnici ODLAŠANJE, ki trpljenje samo še stopnjuje. Z vsakim dnem, ko ženska vztraja v toksičnem odnosu (in včasih še celo čaka, da se bo nekaj spremenilo, da se bo mogoče zgodil čudež), se samo še bolj zastruplja in odkriva čedalje večjo odsotnost ljubezni in večje trpljenje. Dokler morda nekega dne ne pride do točke, ko ugotovi, da je od njenega odhoda ali obstanka v takšnem partnerstvu odvisno njeno fizično preživetje.

  Ko zapustiš razmerje v katerem ni sreče, ni svobode, kaj šele spoštovanja in ljubezni zato, da bi vse to našla, se Vesolje odzove in te podpre. Garantirano in 1000% (ja tisoč procentno) te podpre. Ko v strahu kaj bo narediš globok vdih in rečeš: vredna sem že samo zato, ker živim, se ti Vesolje prikloni in poskrbi za čudeže, ki si jih prej ne moreš niti predstavljati. In, ko se osvobodiš oklepa toksičnega partnerstva, se sprosti ogromna količina energije, ki pritegne vse tisto, česar te je bilo nekoč strah, da ne boš dobila, če boš odšla. In dobila boš še več kot pričakuješ: dobila boš svoje Življenje, v katerem si boš lahko podarila vse, kar želiš. In potem stopiš na pot sprejemanja sebe, odkrivanja svoje resnične vrednosti, naučiš se, da se lahko odpreš ljubezni, ki prihaja iz brezpogojnega in neusahljivega vira. In začneš razvijati najpomembnejši odnos v svojem življenju. Odnos do sebe.