• Kdo vodi tvoje življenje - Ego ali Boginja?

 • Verjamem vate, draga ženska, ki to bereš. Verjamem v tvojo notranjo Boginjo. Poznam jo in vem, da se želi izraziti. Želi si ljubiti in biti ljubljena. Strastno. Nežno. Divje. Voljno. Z občutkom. Predano. Polno. Nagajivo. Intenzivno. Odprto. Predvsem pa si želi biti sprejeta in ljubljena od tebe. Od tvoje osebnosti s tvojim imenom in priimkom. Toda tvoja osebnost je bila že tolikokrat prizadeta, prevarana, zapuščena, odrinjena, zanikana, zapostavljena, zlorabljena, nespoštovana in neljubljena, da jo strah drži v krču.

  Strah, da bi se ponovilo, da ni vredna ljubezni, da se bo zgodilo še kaj hujšega, če se odpreš in postaneš ranljiva. In ja ranljivost je lahko boleča. Toda ne za Boginjo. Boginja ve, da je v ranljivosti moč. Boginja se zaveda, da šele, ko se popolnoma odpre vsemu, se lahko prične čas zdravljenja in transformacije. In od tod črpa svojo moč. Tvoj mali jaz z imenom in priimkom pa tega ne verjame. Ne verjameš, da je mogoče biti odprta in ranljiva brez bolečine. Verjameš, da je ranljivost šibkost. Da je ranljivost tista, ki povzroča bolečino.

  In potem vztrajaš v odnosih, ki te niso vredni. Vztrajaš v strahovih, ki omejujejo tvojo kreativnost. Vztrajaš v službi, kjer se od sebe oddaljuješ vedno znova in znova. Vztrajaš v okolju, kjer si poniževana, nespoštovana in izmozgana do konca, ker misliš, da je to vse, kar ti življenje lahko ponudi. Draga osebnost, dragi Ego, naj ti povem, da živiš v velikanski zmoti. V velikanskem zaporu svojih misli, prepričanj in verovanj. In ta zapor si si zgradila sama. Seveda so ti pri tem ljudje pomagali, toda ti si tista, ki je določila, katere opeke zložiti v ta tvoj zapor. Ti si tista, ki je vsak dan znova ustvarjala načrt in pri njem vztrajala.

  In potem si je Ego nadel vlogo žrtve: drugi so nalagali opeke. Drugi so mešali malto in drugi so zgradili tvoj mentalni zapor. Vanj si zaprla sebe in svojo notranjo Boginjo. In potem se sprašuješ, zakaj v življenju nisi srečna!? Zakaj ne moreš čutiti ljubezni, svobode in blaginje. Sprašuješ se, zakaj kljub temu, da imaš vse, še vedno v sebi čutiš praznino. Razmišljaš o tem, kako bi svoj lastni zapor okrasila, da bi zgledal lepše. Koga bi povabila na obisk, da bi te razveselil. Katere knjige ti bodo pomagale zbežati v domišljijski svet, kjer boš preživela trenutke, ki te ne bodo spominjali na sive stene lastne omejenosti.

  Tako zelo si se v svoji celici udomačila, da verjameš, da je to tvoja edina realnost. In potem se pokaže nekdo, ki ti pove, da obstaja tudi življenje izven omejitev lastnega uma, a ne verjameš. Ne zaupaš, da ti oseba govori resnico. Bilo jih je že toliko, ki so obljubljali, da bodo izboljšali tvojo celico, v kateri pa še vedno nisi srečna in svobodna. Tako zelo si navajena na omejitev lastnih prepričanj, da si ne znaš predstavljati ničesar izven tega. In zato se ne premakneš. Zato še vedno živiš v tej kletki. Zato ne razumeš, da ta oseba ni prišla tvoje celice okrasiti ali spremeniti, ampak jo podreti!!!

  Ali veš dragi Ego, da izven teh zidov ti nisi več glavni? Veš, kajne? Zato ne želiš ven. Znotraj zidov svojega umskega zapora ti odločaš in kraljuješ. Kaj pa zunaj? Zunaj izgubiš svojo primarno vlogo. In tega te je v resnici strah, kajne? Neznano in nepoznano tvoji osebnosti, tvojemu Egu. To Egu ni sprejemljivo. Zato Boginjo nenehno uspava. Ji ne pusti, da bi se zares prebudila. Ego si izmišljuje vedno nove in nove izgovore. Nimam časa, nimam denarja in trenutno ne čutim, da je to zame. Uh ta zadnji je postal tako priročen izgovor s področja ego duhovnosti.

  Vem tale zapis pritiska na boleče točke, a hkrati nagovarja speče dele, prebuja hrepenenje in občutek, da je čas. Čas, da začneš stvari delati drugače. Čas, da podreš zidove in zaupaš ter dovoliš Boginji, da se izrazi. Da na svoj način poskrbi za izpolnjenost, za blaginjo in obilje. Poznam tvojo Boginjo in vem, da je nepredvidljiva, da je mogočna in močna. Boginja zahteva transformacijo prepričanj. Zahteva, da odstraniš mentalni zapor na katerega si se že tako čudovito navadila. Zahteva, da z zaprtimi očmi skočiš v življenje, ki ga ne poznaš. V življenje, ki pa ga globoko v sebi želiš. Po njem hrepeniš, o njem sanjaš in ga obiskuješ v domišljiji. Vse, kar se ti podi po mislih od tegale trenutka dalje zapiši. To so tvoji izgovori. Kako dolgo jim boš še verjela? Kako dolgo boš še čakala na pravi trenutek? Pravi trenutek ni stvar prihodnosti. Pravi trenutek je vedno. Zdaj je pravi trenutek.

 • Potrebuješ navdih, želiš preveriti ali sem prava mentorica zate ali pa me vprašati karkoli v zvezi z žensko energijo?

  Za individualne ali skupinske programe je potreben pogum in pravi pristop. Odločitev mora nastati na podlagi občutkov in ti se rojevajo skozi osebni stik. Vabim te, da se mi pridružiš na kavi (ali čaju) in me povprašaš tisto, kar želiš vedeti preden vstopiš v svoj program osebnega prebujenja v Žensko in Boginjo.

   

  Kontakt z Manco