• Kreiranje z občutki

 • Navdihnjena, v toku, skozi svoje telo spuščam hrepenenja in hotenja svoje duše. Prihajajo skozi občutke, skozi ideje, slike in prebliske. Prva sinhronost se je zgodila pred nekaj leti, ko mi je v roke prišla knjiga avtorice Danielle Laporte The Desire map. Vse, kar sem vedela o manifestiranju se je pojavilo v povsem novi luči, ko sem ozavestila, da so občutki tisti, ki nas vodijo do želenih rezultatov. Navdihnila me je, da sem pričela sanjati, da sem si dovolila in se ponovno odprla domišljiji.

  Ženske smo bitja čustev, občutkov ter telesnosti. Ko v telesu čutimo, ko uživamo in se v skladu z občutenji gibljemo, takrat ustvarjamo. Kreacija, ki se prične v energetskem prostoru naše maternice, je tista, ki nas vodi. In me smo tiste, ki izbiramo. Ko skrbimo zase, ko se negujemo, ko krepimo občutke, ki jih želimo čutiti, se Vesolje odzove in nam prinese situacije, ljudi in izkušnje, ki te občutke še krepijo. In ženske v sebi nosimo ideje, jim pustimo, da dozorijo ter jih rodimo, ko pride pravi čas.

  Gre za paradigmo, ki je popolnoma nasprotna sodobnim pristopom motivacije in manifestiranja. Manifestiranje je manifest tega, kar hočemo. Je jang energija, premočtnost, linearnost, osredotočenost na cilj in strategijo, ki nas bo do tega cilja pripeljala. Za cilj je potrebno trdo delati, se držati korakov in pravil, cilj sam po sebi naj bi bil dovolj velika motivacija. Toda to ni ženski način.

  Jin princip je tok, je cikličnost, prepuščanje, uživanje in ustvarjanje. Zato ženske kreiramo. In najboljši način je, da se vprašamo: kaj želim čutiti, ko bom dosegla cilj? Kako se želim ob tem počutiti? Ta občutek, to čustvo, je tisto, kar pravzaprav želiš in iščeš. Cilj kot tak ni več nekaj povsem oprijemljivega, ampak je občutek tisti, ki ga želiš doseči. In to je prava motivacija, ker ti pomaga pri procesu odločanja. Te ta odločitev pripelje bližje k temu občutku ali te od njega oddalji? In seveda izbereš tisto, kar te pripelje bližje. Kaj želiš čutiti v naslednjem letu? Kaj te pripelje bližje tem občutkom? Si lahko ta občutek predstavljaš, ga lahko začutiš? Kaj lahko storiš sedajle v tem trenutku, da že sedaj lahko začutiš ta občutek? Kaj lahko storiš v tem tednu, mesecu? Katere aktivnosti te pripeljejo bližje k temu občutku?

  Kaj lahko storiš, da bi se počutila tako kot se želiš počutiti?  

  Ti občutki in čustva pravzaprav niso cilji, so namere. Tvoj namen je, da želiš biti, postati, imeti, pritegniti, ustvariti, prejeti, dati, uživati v... Zapiši občutke, ki jih želiš krepiti in doseči, nalepi jih na ogledalo v kopalnici, v svoj dnevnik, na hladilnik, povsod tja, kamor pogledaš večkrat na dan.

  Vedeti, kako se v resnici želiš počutiti, je najmočnejša jasnost, ki jo lahko imaš. Ustvarjati to počutje je najmočnejša kreativna sila, ki jo želiš uporabiti v svojem življenju. In najboljše pri vsem tem je, da to kar želiš v resnici že imaš. Drugače se ne bi pojavilo v tvojem energetskem sistemu. Pa dajmo konkreten primer. Želiš več svobode? Ob katerih aktivnostih, ki jih običajno izvajaš, se počutiš svobodno? Kdaj si se v žeivljenju že počutila svobodno? Kaj si takrat počela? Lahko kaj od tega narediš danes? Ni potrebno, da je to nekaj velikega. Se počutiš svobodno, ko potuješ? Ko si bila na drugem koncu sveta? Danes morda ne moreš tja, lahko pa se zapelješ nekam, kjer še nisi bila ali že dolgo nisi bila. Slovenija ima ogromno biserov, ki jih hodijo gledat turisti iz drugih celin, nam, ki jih imamo pred nosom pa se en zdijo nič posebnega. Toda, kdaj si resnično bila nazadnje tam in si ogledala npr. Predjamski grad ali jamo Vilenico, Škofjo Loko, Brežice, Kamnik, obiskala zdravilni gaj v Tunjicah ali na Pokljuki? Obiskala muzejsko zbirko na Ptujskem gradu, si ogledala razstavo ali se podala samo na sprehod v bližnjo gmajno in uživala v naravi?

  Dejstvo je, da imamo na izbiro neomejeno število možnosti in za večino se ni potrebno posebej močno potruditi. Le prekiniti je potrebno dnevno rutino, si vzeti nekaj uric časa ali včasih le nekaj minut. Sama namreč kreiraš svoje življenje, zato naj bo takšno kot si ga želiš. Še en mesec nazaj si nisem predstavljala, da bi si vzela »dopust« med Božičem in Novim letom, toda to je bila najboljša odločitev leta (no dobro druga najboljša... pravzaprav ena izmed odličnih iz tega leta) in do nje me je vodil namen, da želim več časa zase. In to je zbudilo nove energije, ki se lahko izrazijo. Da lahko v miru in z dovolj časa kreiram namere za naslednje leto. Da, želim slišati, kaj mi šepeta moja duša. Česa si želi, in česa ne potrebuje več.

  V resnici vedno dobimo tisto, kar kreiramo znotraj sebe, znotraj svojega energetskega prostora. Toda do tega pridemo tako, da pozorno prisluhnemo. Pravzaprav tako, da najprej pospravimo in očistimo svoj energetski prostor, da poskrbimo za svojo energetsko higieno. S tem pripravimo prostor, da se vanj zlije tisto, kar je res naše, povabimo občutke in čustva, ki nas pripeljejo bližje k sebi. Nismo ljudje, ki imajo duše, ampak smo duše, ki imajo človeško izkušnjo. In skrajni čas je, da te duše spregovorijo, da pričnejo izražati sebe, kreirati življenje, ki izraža božansko naravo. In duše govorijo jezik občutkov.

  Kaj torej želiš čutiti v letu 2016?  

   

  Če si zmedena in ne veš več, kateri so tvoji občutki ali je tistih neprijetnih toliko, da prijetni ne pridejo na površje, mi piši na info@manca.si ali izpolni prijavnico in dogovorili se bova za uvodni pogovor, v katerem bova pogledali, kako ti lahko pomagam, da začutiš svojo resnično naravo, svojo avtentično energijo, da stopiš v stik s svojim pravim bistvom in začutiš užitek, srečo, svobodo ali/ter vse tisto, kar vibrira s tvojo dušo.