•  

  Danes se je ponovno pričel pojavljati termin boginja, ki opisuje žensko z njenim božanskim poreklom ter kvalitetami. Tradicionalno boginje opisujemo z mnogimi značilnostmi, ki so v današnjem času težko dosegljive. Zato je čas, da redefiniramo pojem boginja.  Tradicionalne boginje ni več, rodila se je MODERNA BOGINJA. In kakšna je moderna novodobna boginja? Moderna boginja je smrtnica, zato seveda dela napake. In vendar temu navkljub večino časa predstavlja značilnosti ter način delovanja in razmišljanja, ki je značilen za novodobno boginjo.

  Moderna boginja je:

  Kreatorka - Boginja je nenehno noseča z možnostmi, ki rojevajo ideje in uresničujejo sanje. Ustvarja si svoje idealno življenje, po svoji lastni definiciji ter težnji biti srečna. Ve, kaj želi, postavlja si cilje, ki jo izpopolnjujejo ter si nenehno prizadeva slediti svoji veliki življenjski viziji.

  Neodvisna - Boginja ne išče odobritve drugih, temveč sledi in zaupa svoji lastni intuiciji. Ne zapravlja časa s pretvarjanjem in delanjem vtisa, ker ve, da način, kako živi ter rezultati njenega dela povejo več kot tisoč besed. Ne opravičuje se za svoja dejanja, se ne zagovarja in se ne počuti ogroženo zaradi mnenj drugih o njej. Kaj si drugi mislijo o njej, je njihov problem. Ne njen.

  Ženstveno strastna - Boginja žarči magnetično žensko energijo, ki je tako gosta, da je že skoraj otipljiva, je avtentičen izraz same sebe, zna uživati v trenutku ter je polna entuzijazma, ki je nalezljiv in navdihujoč. Je tista ženska v sobi, ki privlači poglede, ker ima "tisto nekaj", česar ne moreš prijeti, lahko pa začutiš.
  Vedno raste in se razvija - Sprememba je njeno drugo ime. Nenehno se uči in razvija, išče načine, kako postati boljša na vseh področjih, ker jo to zadovoljuje in v tem uživa. Verjame, da je vsak aspekt mogoče nagraditi, ker le tako lahko postane najboljši izraz same sebe.

  Avtentična, z integriteto - Boginja ne nosi maske, da bi ugajala drugim, saj se zaveda, da je tisto, kar čuti v sebi, ravno to, kar svet potrebuje. Njen zasebni izraz je enak javnemu in pri tem ničesar ne skriva. Niti svoje ranljivosti, saj jo prav ta dela močno. Svoja čustva se je naučila izražati na jasen, zdrav in konstruktiven način. Pozna svojo resnico ter z veseljem deli svojo modrost, ko je naprošena za pomoč. Svojih idej ne vsiljuje drugim in za svoje mnenje prevzema polno odgovornost.

  Njeno telo je njen tempelj - Boginja skrbi za svoje telo z ljubeznijo ter skrbnostjo. Sama do sebe je sočutna in si zna odpuščati napake. Zaveda se potreb svojega telesa, zato si zna vzeti čas zase, za počitek, je hrano, ki jo hrani ter viša vibracijo, pije veliko vode, da svoje telo očiščuje novodobnih strupov, se veliko giblje na svežem zraku. Zaveda se, da je enako pomembno nahraniti svoje telo in dušo.

  Razmišlja globalno, deluje lokalno - Boginja je predana "Umetnosti zdravljenja" in se zaveda, da tudi najmanjše dejanje pripomore k boljšemu svetu. Pozorna je na vse vidike, ki se dotikajo njenega življenja ter ljudi okoli nje. Prizadeva si za medsebojno razumevanje in mir v najintimnejših odnosih, med prijatelji in znanci, na delovnem mestu ter globalno.

  Spoštljivo senzualna - Boginjino telo je svetišče. Ima zdrav odnos do spolnosti, zna uživati v svoji senzualnosti in seksualnosti brez občutkov krivde, sramu ali obsojanja. Povezana je z naravnimi cilki, jih sprejema ter razume.

  Čutno intuitivna - Boginja se je naučila, kako iz glave prenese svoje zavedanje v telo, kjer skozi čute zaznava intuitivna sporočila iz svoje notranje modrosti. Svojemu čutenju dovoli, da jo vodi ter se zanaša na srčno modrost, ko sprejema odločitve.

  Fleksibilna in prilagodljiva - moderna Boginja se prepušča toku življenja brez potrebe, da bi ga kontrolirala. Spoznala je namreč, da je tok življenja nemogoče kontrolirati, zato se je naučila, kako jezditi valove življenja ter se prepuščati njegovemu toku. Situacijam se zato zna prilagajati, se odpreti možnostim, ki jih le-te prinesejo in z radovednostjo pričakuje naslednji korak, ki jo čaka. 

  Pozna svoje meje - Boginja se zaveda sebe, tega kar želi in tega česa noče. Pozna meje svoje tolerance in jih zna vedno jasno izraziti. Zna biti nežna in ljubeča, kadar čuti, da drugi pristopajo k njej s spoštovanjem, zna pa se tudi postaviti zase, ko so njene meje ogrožene. Spoštuje meje drugih, jih ne ogroža in ne sili vanje.

  Darežljiva in sodelovalna - Boginja spoštuje in podpira delo drugih. Ni tekmovalna in se ne čuti ogroženo zaradi dela drugih sester Boginj, saj razume, da kar je dobro za enega, je dobro za vse. Kadar ena Boginja zasije v vsej svoji luči, ta svetloba koristi mnogim, svetlobe pa je potrebno veliko ljudi.  Zna deliti in je darežljiva, a se hkrati zaveda svojih meja ter tega, kar si lahko privošči: čustveno, finančno, mentalno ali fizično. Ve, da je beseda NE že cel stavek in ga uporablja, kadar je to potrebno.

  Konsistentna ter pozitivno naravnana - Naravno stanje Boginje sta veselje ter hvaležnost. Sprejema se v dobrem in slabem, svojo svetlobo in svojo senco. Iskreno pogleda v svoje slabosti, brez da bi se zanje obtoževala. Dovolila si bo obžalovati izgubo ter se soočila s svojimi strahovi. Razume, da je bolečina del življenja in da za dežjem vedno posije sonce. Skozi svojo bolečino se prebije s pogumom, milino ter dostojanstvom ter si pusti čas za celjenje ran. Boginja vedno išče lekcijo, ki ji jo prinaša vsaka njena izkušnja. Dobra ali slaba.

  Zna se premakniti naprej - Boginja sprejema konce in spremembe, vključno s smrtjo, ker se je naučila s sočutjem izpustiti odnose, vzorce ter materialne predmete, ki so odslužili svoj namen in ne služijo več njenemu osebnemu ter duhovnemu napredku

   

  Uau, kakšne lastnosti! Da, moderne boginje so precej kul. Pravzaprav je moderna boginja vedno umirjena ter osrediščena v svojem centru, hkrati pa polna življenja in energije. Kako se po branju teh značilnosti počutiš ti? Že utelešaš katero od teh lastnosti ali te čaka še veliko dela?

  Z veseljem sprejmem to čast, da te popeljem na pot prebujanja tvoje Boginj-skosti in, da tudi ti postaneš sijoča, žareča vesela moderna Boginja. Povabim te na božansko kavo ali čaj, na kreativni pogovor, da začutiš, kako čudovito je, ko aktiviraš svoje potenciale, da postanejo tvoje avtentične utelešne kvalitete. 

  Sprejmem vabilo