• Naj moški opravi svoje delo sam

 • Spodnji sestavek ni "z mojega zeljnika", vendar je čudovito napisan s strani moškega, ki nam ženskam poda navodilo glede naše potrebe, da bi moškega spreminjale, mu pomagale, da bo premagal svoje ovire in naredil, kar mora narediti na področju svojega osebnega razvoja.

  Ženske smo na področju svojega osebnega razvoja kolektivno naredile več kot moški in sedaj pričakujemo, da nas bodo po hitrem postopku dohiteli. Dejstvo je, da gre pri moških ta proces počasneje oziroma drugače. Ženske potrebujemo druga drugo za pogovore, ker na ta način rešujemo svoje težave. In rešujemo jih sorazmerno hitro, saj se ne bojimo izraziti svojih čustev druga pred drugo (in tudi pred moškimi). Moški imajo s svojimi čustvi veliko več težav, so bolj skrita in potlačena. Deloma je to posledica vzgoje v naši družbi, saj že malim fantkom dopovedujemo, da naj se ne "cmerijo kot punce" in da niso moški, če kažejo določena čustva.

 • Ni odgovornost ženske, da podpira moškega na njegovi poti samoodkrivanja. Moški ne potrebujemo naklonjenosti, da bi rastli, ampak potrebujemo potisk, da naredimo korak. V preteklosti, in danes še vedno v nekaterih kulturah, so bili moški podvrženi strogim in zahtevnim iniciacijam. Te so bile namenjene temu, da so moški dokazali, da lahko prestanejo najtežje preizkušnje v življenju. Na žalost smo naše fante izolirali od izzivov in šli celo tako daleč, da ni več »zmagovalcev in poražencev«. Mladi moški tako živijo doma še dolgo v odraslo dobo, saj nočemo, da bi preveč trpeli, medtem ko »odkrivajo sebe«. Tako imamo danes moške pri štiridesetih, ki se trudijo definirati sami sebe in razumeti, kaj želijo ženske. Namesto, da bi šli ven, opravili, kar morajo in se soočili s svojimi strahovi, mnogi moški porabljajo svojo energijo v bežanju pred zvezami ali iskanju prijazne ženske, ki jih bo brezplačno negovala ter podpirala. Najpogostejši komentarji, ki jih dobivam na svoji spletni strani so, da vsi potrebujemo podporo drug drugega, kako moramo stopiti skupaj in mnoge ženske to pritegne ter podprejo moške, ker mislijo, da jim s tem pomagajo. Ni naloga ženske, da olajša moškemu njegovo breme, naloga moškega je, da stopi v svoje strahove ter postane odločen ter pogumen kljub njim. To ni kruto, je del tega, da moški najde samega sebe in se definira kot posameznik. Dobra stran je, da ko moški nehamo z debatami, pritoževanjem in iskanjem izgovorov, sklonimo svojo glavo ter naredimo prvi korak, takrat se odgovori pojavijo sami od sebe. To je naš proces. Enostavno naredimo – požremo svoj Ego, se soočimo z možnostjo neuspeha in zavrnitve. Ženske sem končno razumel, ko sem pričel hoditi na zmenke, se osmešil, bil zavrnjen, zlomil nekaj src, imel sam zlomljeno srce – ni prijetno, boli, počutiš se kot kreten in včasih priznaš, da enostavno si kreten. Ženske pojdite z njim na zmenek toda, ko pokaže pomanjkanje fokusa ali namena, je to vaš znak, da se naslonite in mirno počakate, da opravi svoje delo. Ni vaša naloga, da medtem skrbite zanj. Ko moški tvega, opravi svoj del in ugotovi, kaj hoče, lahko izbere pravo partnerico z jasnostjo in gotovostjo namesto, da se enostavno sprijazni s tisto, za katero misli, da je pač najboljše, kar lahko dobi. In TA prava ženska ve, da jo je izbral med vsemi ostalimi na svetu – in takrat se OBA počutita kot najsrečnejša človeka na svetu. Podprite moškega, ki se zaveda samega sebe, ki ve, zakaj je tukaj in kaj želi v življenju. Ostali, ki še delajo na tem pa potrebujejo svoj čas in prostor, da do te točke šele pridejo. Njim pustite njihov prostor.

  Graham R. White

 • Za nas ženske zagotovo ne lahka naloga, saj je potrebna velika mera sočutja, da lahko gledamo nekoga, kako trpi in se napreza, da bi nekaj dosegel. In vendar je to edina pot.

  Verjetno ima skoraj vsaka ženska izkušnjo, ko je končno "udarila po mizi", ko se je postavila zase in postavila meje in potem je čudežno sledil rezultat. Največkrat se to pokaže, kadar partnerstvo razpade. Ko vse tisto, kar si mu govorila dolgo časa in te ni poslušal, doseže točko, ko rečeš DOVOLJ in narediš konec. Takrat se spomni vsega in začne obljubljati ali celo delati tisto, kar si ga prej prosila toliko časa. Naredila si tisti potisk, ki ga je streznil in mu dal misliti. A žal je takrat največkrat že prepozno. Če si se zares odločila, ni več poti nazaj.

  Večkrat sem se na to temo pošalila, da bi vsaka ženska morala enkrat na leto moškega zapustiti, da naredi tisto, česar celo leto ni želel slišati. Težava je le v tem, da tega ni mogoče blefirati. Zato je naloga nas žensk, da moških ne ujčkamo, da ne spuščamo svojih kriterijev, da bi bilo njim lažje. To pomeni, da se moramo postaviti zase, za tisto, kar nam je pomembno in ne popuščati.

  Avtentična ženska tega seveda ne izkorišča za nepomembne zadeve kot je puščanje nogavic tam, kjer ni potrebno. Stati v svoji energiji in ne popuščati tam, kjer je resnično pomembno za žensko v smislu spoštovanja, pravega odnosa in dejanj, ki ji dajejo vedeti, da je zanj najpomembnejša ženska v njegovem življenju.

  Obstaja zgodba o princu in princeski, ki sta živela vsak v svojem kraljestvu. Oba sta opazovala svoje modre in dobre starše, kako so mirno vladali kraljestvu in s poroko svojih otrok želeli kraljestvi združiti v eno mogočno kraljestvo. Princ in princeska sta bila namenjena drug drugemu in bolj kot sta odraščala, bolj sta si bila všeč. Princ je princeski obljubil, da ji bo ob zaroki podaril največji in najbolj bleščeč diamant na svetu ter poskrbel, da bosta živela v najlepšem kraljestvu na svetu.

  Potem pa je prišel tuji kralj z mogočno vojsko ter si podredil obe kraljestvi. Oba kralja in kraljici je umoril, princa in princesko pa pognal med navadne ljudi. Vendar je princeskov ečkrat videval in ker je bila kraljevega rodu, si jo je zaželel za ženo. Sprva ga je zavračala, ker je bil dovolj vztrajen pa je sčasoma sprejela vabilo na večerjo. Kralj jo je sprejel, vendar jo je takoj, ko je prestopila prag zgrabil, zvezal in želel prisiliti, da se mu vda. Princeska je komaj pobegnila z gradu in poiskala svojega princa ter mu povedala celotno zgodbo.

  Princ se je razjezil in obljubil, da bo pobegnil, zbral vojsko ter premagal hudobnega osvajalskega kralja ter jima na ta način priboril kraljestvo, ki jima je bilo namenjeno. Začel je iskati način, da pobegne in že začel zbirati vojsko. Ker so se ljudje osvajalskega kralja bali, je bila to za princa težka naloga in princeski je potožil, da je naporno in težko. Princeska mu je rekla, da ne glede na to ali zbere vojsko ali ne, ga vseeno neizmerno ljubi in da ji je pomembno le to, da sta skupaj ter da zadostuje manjša koča v kateri bosta mirno prebivala. Princ je tako prenehal z zbiranjem vojske in jima poiskal manjšo kočo v kateri bosta prebivala skupaj.

  Ker ji je že davno obljubil, da ji bo podaril najlepši in največji diamant na svetu, se ga je odpravil iskat. Ker je bil le preprost služabnik, je ugotovil, da ne bo nikoli zaslužil zanj, zato je princeski povedal, da se ga bo odpravil iskat v daljni svet, da ga nekaj časa ne bo, ampak bo zanjo iskal najlepši in največji diamant. Princeska mu je polna razumevanja in ljubezni povedala, da ni velikost diamanta tista, ki šteje in da ga ima rajši ob sebi, kjer ji vsak dan lahko izkazuje ljubezen že s tem, da je ob njej. Rekla mu je še: "Tako ali tako je diamant le navaden premog, ki so ga pritiski oblikovali v kamen, ki ga je najprej šele treba izbrusiti, da potem postane bleščeč diamant. In dragi moj princ, tudi ti si kot premog, ki nosi v sebi potencial, da postane diamant. Le pritiski življenja te še niso dovolj izoblikovali. Ampak jaz te ljubim prav takšnega, kakršen si."

  Tako je princ kupil preprost lesen obroček, s katerim je svojo princesko prosil za roko. In, ker je ona v njem videla potencial, ki ga ima in ga je ljubila z njegovim potencialom vred, je pristala na poroko z njim. In do konca njunih dni, je ljubil njo, ki je razumela, kako težko je postati kralj in ona je vsak dan gledala svojega princa, ki je v sebi nosil potencial, da bi lahko postal kralj. In živela sta v povprečni koči, razumevanja polno povprečno življenje.

 • Avtentično partnerstvo za Boginje in Bojevnike

  Avtentično partnerstvo za Boginje in Bojevnike

  Preberi več