• Nimam, ne morem, nočem...

 • ali vse o izgovorih zakaj nočemo poskrbeti zase.

  Ena najbolj žalostnih stvari, ki si jih ljudje dovolimo je, da nismo iskreni sami s seboj. In potem iščemo izgovore. In dva izgovora obstajata, ki govorita o tem, da ženska, ki sedi pred menoj ni pripravljena na resne spremembe. Prvi je NIMAM ČASA ter z njim povezani podizgovori. Drugi je trenutno si tega NE MOREM PRIVOŠČITI. Sama sebi torej ne privoščiš spremembe (zanimivo, kako se lahko igramo z besedami, kajne?)

  Moje delo je aktivirati tvojo žensko esenco. In to posledično zahteva spremembo vzorcev, spremembo načina delovanja, spremembo tega, kaj sama sebi privoščiš. Gre za naložbo vase. Investicija, ki je namenjena tebi. Veš kakšen občutek je, da si VREDNA tega, kar investiraš vase?! Kako boš dvignila svojo vrednost, če je sprememba zate vredna le 30€? Bodi iskrena s seboj ter si priznaj, da na resnično spremembo morda še nisi pipravljena. Pojdi na zastonj predavanje in verjemi, da boš šla tja zastonj.

  Investicija vase vedno zahteva dvoje: čas in denar. Še pred tem pa zahteva ODLOČITEV, da želiš spremembo. In tudi, če v tistem trenutku ni videti časa in denarja, verjemi, da ju ima Vesolje v izobilju. Kadar sem se odločila, da je nekaj namenjeno meni in zame, se je denar čudežno pojavil (resda v zadnjem hipu, ampak se je). Še danes se spomnim, kako sem se prijavila na prvo stopnjo reikija. Bila sem še študentka in ravno v tistem času nisem nikjer delala. Ampak vedela sem, da moram na ta tečaj in sem se prijavila. Tečaj je bil v soboto. V sredo sem že razmišljala ali naj tečaj odpovem, potem sem razmišljala, kako bom mojstrico prosila za odlog plačila. In še cel kup scenarijev v glavi. V četrtek okoli 10h zvečer zazvoni telefon. Mamin stric, ki je imel takrat 80 let, me je prosil, če bi šla naslednji dan z njim v Celovec, ker ima opravke in se ne želi voziti sam. Tako ali tako nimam kaj drugega početi. Grem. Cel dan po opravkih s stricem, okoli 6h popoldan se vračava v Ljubljano. Preden me je odložil doma, seže v denarnico potegne ven denar in pravi: na to je zate, ker si šla z menoj. Bilo je točno toliko denarja, kolikor sem naslednji dan potrebovala za tečaj reikija. Čudež!

  In potem še nekajkrat tako. Od tega, da sem našla pravo bogastvo, ki je preživelo v plašču od prejšnje zime, do tega, da sem najprej izgubila službo, da sem poiskala novo in dobila plačo, ki mi je omogočila denar za šolanje. Pa tudi manj duhovne stvari so na enak način prišle do mene. Želje, ki so iskrene in nam predstavljajo prioriteto, se vedno uresničijo. Vedno! Kjer je volja, tam je pot, kjer volje ni, so pa izgovori.

  Bistvo je ODLOČITEV. Ko te ne zanima več, zakaj vse ne moreš, ampak VEŠ, da je to namenjeno tebi in zate in, da to enostavno moraš storiti. Sprejeti odločitev pomeni, da odvržeš vse izgovore in investicijo vase postaviš kot prioriteto na prvo mesto. Odločitev pomeni, da ne razmišljaš o tem od kje in kako bo denar prišel do tebe, da ne sprejmeš ne kot možnost. Bo in konec. Zdaj je pravi čas.