• Osebni prostor in postavljanje mej

 • kadar te nihče ne upošteva in vsi pridejo prej na vrsto.

  Si se zalotila kako je, ko ne izražaš svojih potreb in želja? Kako postavljaš potrebe drugih pred svoje. Kako »povoziš« sebe, da ne bi ustvarila konflikta in zato najprej poskrbiš, da so drugi zadovoljni. Da si ne bi slučajno mislili, da si ti tečna, zatežena, neuvidevna in neprilagodljiva.

   

  Saj poznaš situacijo, ko te nekaj moti in tega ne rečeš, ampak potrpiš. In potem se ponovi in še vedno si tiho. Ker mogoče s teboj nekaj ni v redu, če te to moti. Mogoče si ti čudna. Ko se zgodi tretjič si tiho, da ne boš užalila osebe. Si tiho, ker se nočeš prepirati. Hkrati pa v tebi narašča nezadovoljstvo. Sitacija te prične izčrpavati, povzroča ti stres, odvzema ti moč in v tebi počasi raste zamera. Z vsako ponovitvijo ti je težje. Mogoče nekaj previdno omeniš, lepo zaviješ v celofan, da ne bi osebe prizadela, da ne bi nastal konflikt. Dokler se situacija spet ne ponovi in izbruhneš kot vulkan. Oseba je šokirana, počuti se napadeno, se brani z jezo in seveda pride do prepira, ki ti potrdi vse tvoje prejšnje slutnje, da bo nastal konflikt, če boš kaj rekla. Vse skupaj se pomiri... dokler ne pride do naslednje podobne situacije.

  Ti je to znano? Vsem nam je. Vzrok so naše osebne meje, ki jih ni ali so tako šibke, da jih ljudje nenehno prestopajo, teptajo, jih ne upoštevajo ter ti s tem vsiljujejo svojo voljo, svoje potrebe. Osebne meje so osnovna energetska higiena. Zavedanje, kje je tvoja energija, do kam sega in kaj se nahaja v tvojem energetskem polju, ti omogoči, da zmoreš ločiti med tvojimi čustvi, tvojimi procesi in potrebami ter potrebami, čustvi in procesi drugih. In zavedanje, da imaš svoje meje ti dvigne samo-zavest, omogoči ti, da reagiraš pravočasno in ne pustiš, da ljudje spoštujejo tvoj osebni prostor.

  Ko se zavedaš svoje energije lažje prepoznaš, kdaj te kdo izčrpava, kdaj reagiraš iz čustev namesto, da bi se odzvala na situacijo. Lažje očistiš svoje energetsko polje in pričneš spoštovati tudi meje drugih. Včasih si namreč nezavedno in nenamerno ti tista, ki prestopi meje in uveljavlja svoj prav ter vsiljuje drugim svoje potrebe.

  Saj poznaš Bondov film Živi in pusti živeti. To je čudovito vodilo v vsakdanjem življenju, vendar nihče ni zares razložil, kaj to pomeni, kako to živeti in predvsem kako zelo pomembno je tako živeti. Ko so tvoje energetske meje postavljene, ko poznaš svojo energijo in se je zavedaš, se veliko bolj zavedaš svojih potreb. Zaveš se, kako pomembno je, da poskrbiš zase. Pričneš čutiti sebe in nič več ne dovoliš, da se bi drugi do tebe obnašali nespoštljivo. In potem ugotoviš, da se bolje počutiš, da imaš več energije, da si bolj ljubeča, da lažje poskrbiš za vse, ki to resnično potrebujejo. In takrat zasiješ v vsej svoji svetlobi in je dovolj, da samo si. Nič več izčrpavanja, nič več zamer, nič več nezadovoljstva.

  In najlepše pri vsem tem je, kako preprosto je potem opazovati, kako se iz tvoje notranjosti, skozi tvojo povezavo s tvojo dušo in duhovnim svetom rojevajo prijetna čustva, občutki, ki so del tebe in jih prej nisi mogla začutiti, ker se je tvoje energetsko telo dušilo pod težo drugih energij. In takrat postaneš bolj jasna, bolj konkretna, lažje prizemljiš in manifestiraš svoje ideje. Kar je najpomembnejše pri tem: skozi življenje greš z dobrimi občutki. In zlahka zakričiš v mesečino: DA, to hočem in to bom storila.

 • Poveži se z Manco, dogovori se za svoj informativni pogovor.

  več informacij

  Potrebuješ pomoč pri postavljanju mej?

  Potrebuješ pomoč pri postavljanju mej?

  Poveži se z Manco, dogovori se za svoj informativni pogovor.

  več informacij