• Razcvet ženske - Pomladno prebujanje

 • Ko nas je Taja spomladi 2014 prvič klicala po telefonu in vabila k snemanju video serije, se ji ni niti sanjalo, v kaj bo prerasel Razcvet ženske. Še najlepše ga je ubesedila Suzana: smo arhitektke skupnosti, ki še ne obstaja. Vseh 9 nas spoznava, kako močno je sestrstvo in kako mogočna je podpora, ki si jo lahko nudimo, če presežemo stare ženske vzorce delovanja in razmišljanja. In ne ne želimo biti majhne, ampak želimo pokazati in dokazati, da lahko prav vsaka ženska vstopi v svojo veličastnost. Tudi ti.

  Ranljivost je nekaj, česar se vse tako zelo bojimo. Kaj bodo pa drugi rekli? Kako bom sprejeta, če nisem popolna? Draga moja dama, ki to bereš te vrstice: zakaj vsem drugim lahko odpustiš in spregledaš njihovo nepopolnost, sama do sebe pa si trda in neprizanesljiva?! In tako težko si priznaš, da ne rabiš biti popolna.

  Zato smo tukaj sestre, ženske, ki poznamo vse te pasti in hkrati zmoremo videti tvojo popolnost, tvojo veličino. Tudi me, ki ustvarjamo Razcvet ženske potrebujemo druga drugo. Da se podpiramo, delimo svojo iskrenost, avtentičnost, pristnost, celostnost in celovitost. Da druga v drugi prepoznamo in si odsevamo darove, ki jih prinašamo na ta svet. Da postavimo nove temelje sodelovanja na ženski način. Da te povabimo medse, ker si ti tista, ki bo ponesla to energijo naprej v svoj krog žensk in prijateljic. Ker se Razcvetnice (tako smo se poimenovale) zavedamo, da smo tokrat pionirke, da smo v vseh inkarnacijah kot svečenice, čarobnice in modre ženske nabrale dovolj izkušenj in znanja, da lahko postavljamo temelje novemu načinu delovanja. Ker se zavedamo, da ustvarjamo novo skupnost samozavedajočih, srečnih, avtentičnih, celovitih Žensk in Boginj, ki spreminja svet.

  Me se med seboj poznamo in fizično družimo, vemo pa, da je zunaj še mnogo žensk, ki so v tem našem krogu, ki spreminjajo svet, ki dvigajo kolektivno vibracijo ter so podpisale dušni dogovor v katerm se zavezujejo, da bodo zasijale, da ne bodo več majhne, da se ne bodo skrivale v razmerjih, ki jih ne podpirajo, da bodo ponovno aktivirale svoje služenje Boginji.

  Toliko nas je že, da se energija premika z neznansko hitrostjo. Vsak dan najdem Boginjo, ki se je zbudila iz svojega spanja, Žensko, ki je vstopila v svojo avtentičnost, Sveto Prostitutko, ki je aktivirala svojo seksualno esenco. Zavezanost in dolžnost nas žensk je, da resnično vstopimo v svojo veličino. In, če je ne vidiš sama, poišči krog prebujenih žensk, ki ti jo bodo pokazale. Ker to je naša naloga in vloga - da druga drugo odslikavamo.

  Tolikokrat smo bile ženske preoblikovane po volji drugih, tolikokrat smo se podredile pričakovanjem, zanikale sebe, samo da bi bile sprejete, da ne znamo več biti avtentične. Tako globok strah je v nas, kaj bodo drugi mislili, rekli, da nimamo več prave priložnosti, da bi sploh odkrile, kdo v resnici smo. In tukaj smo Razcvetnice tiste, ki odpiramo to polje možnosti, v katerem se tvoja esenca končno lahko izrazi. Krog v katerem si ti lahko TI. Zavedamo se, da moramo me odkriti svojo veličino, se spopasti z lastnimi sencami, da lahko pri tem pomagamo tebi in drugim ženskam in tega nas ni strah.

  Sem na poti lastne avtentičnosti, da lahko zrcalim tvojo, Taja skrbi za svojo celostnost in neizmerno notranjo srečo, da lahko tebi pokaže tvojo, Suzana se spušča v najgloblje globine Ženske, ki tebi predstavijo tvoje, Ksenija sprejema svojo neizmerno modrost in svetlobo, da ti lahko odslika tvojo, Andrejka potuje v kreativnost, da spomni tebe na tvoj ustvarjalni izraz, Martina zbuja senzualnost svojega telesa, da popelje tebe v tvojo čutnost, Vesna razvija in odkriva lepoto na vseh nivojih, da ti lahko pokaže tvojo, Andreja uteleša navdih novodobnega etičnega poslovanja, da ti odpre polje tvojih možnosti, Gaia se skozi jezik zvezd in prednikov odpira svetu duhov, da ti lahko odkriješ svoj dušni jezik.

  In to počnemo prvenstveno druga za drugo. Ker s tem hranimo in negujemo sebe. Naš krog je posoda v kateri se me hranimo, negujemo, se sprejemamo in se delimo. Osvetljujemo svoje sence in si dopustimo, da smo najveličastnejše verzije sebe. Svečenice, ki imajo tudi kdaj pa kdaj slab dan, Modre ženske, ki včasih nimajo pojma, kam nas pelje pot duše, Ženske, ki nas naš lastni perfekcionizem prižene na rob obupa, Boginje, ki nam je ravno tisti dan crknila povezava z našim božanskim izvorom. Smo ženske duše, ki imamo človeško izkušnjo in ta je včasih navdihujoča drugič pač ne. Vsaka tako prinese svoje darilo v alkemični lonec, ki se ustvari ob našem druženju in v katerem se skuha hranljiva juhicaa za naše duše in naše osebnosti.

  Vabimo te na dušno pojedino za ženske. Če seveda že čutiš, da si lačna takšne hrane. Zavedamo se, da gre celotna kolektivna energija v to smer in le vprašanje časa je, kdaj bo to postalo "normalno". Vprašanje zate pa je, kdaj se nam želiš pridužiti in koliko časa se boš še stradala prave juhice za žensko dušo. Me smo je skuhale dovolj za vse in imamo pravi recept za še.

 • MOČ ŽENSKEGA KROGA JE V TEM, DA...

  (v videu na desni Suzana to pove tako fenomenalno dobro, da jo enostavno moraš slišati)