• Želim Supermoškega in nanj sem pripravljena čakati.

   

  Poslušam, da bi si morala najti partnerja in da sem sedaj že v letih, ko se mi čas izteka. Samo zato, ker želim v svojem življenju Moškega. Takšnega z velikim M. In čeprav sem po prekinitvi zadnjega odnosa doživela prebujenje v realnost, ko sem ugotovila, da sem svojo sliko tega o tem, kakšen naj bi bil moški prelepila čez takratnega partnerja, sem bila dovolj iskrena sama s seboj, da si nisem dovolila v tem vztrajati. Priznala sem si, da sem takrat na začetku najine zveze izbirala iz 'potrebe po imeti partnerja'. Ker sem popustila pod pritiskom okolja in družine, da se mi čas izteka.

  Danes sem samska in z zavedanjem, da

  1. to ni bolezen,
  2. se s tem dobro počutim,
  3. mi je jasno, kaj želim in česa ne.

  Ne, v resnici nočem spati sama, želim se po dolgem dnevu splaziti v posteljo ter se stopiti v njegovem toplem in varnem objemu. Želim globoko vdihniti njegov topel vonj ter čutiti tisto posebno varnost, ki je ni v prazni postelji.

  Partnerstvo zame predstavlja posebno stanje zavedanja, da nisem sama. Da imam podporo nekoga, ki me razume in mu lahko potožim, kadar mi je težko. In da imam nekoga, ki mu lahko navdušeno planem v objem, ko se mi zgodijo čudovite stvari. V tem, kako dojemam svet in kako mi ga odseva nekdo, ki mi je blizu, je posebna priložnost za rast. Zame je zdravo in uspešno partnerstvo takrat, ko vsak hodi svojo samostojno pot, a se najdeta na sredini in poleg svoje individualne ustvarjata še skupno kreacijo.

  Ne želim moškega zato, ker si sama ne znam dati vrednosti ali ne zmorem sama ali potrebujem finančno varnost. Ne, ne želim moškega, da bi mi dal potrditev, da sem ok. To že vem, da sem. In tega mi nihče ne more vzeti. Naredila sem svojo domačo nalogo. Imam se neskončno rada, poznam svojo vrednost in svoje sposobnosti ter izzive, ki jih še moram predelati. Sem pogumna, močna, samozavestna in celostna, poznam sebe in svoje kvalitete. Toda sama sebi nisem več dovolj. Da lahko potenciram vse to, da lahko to izkusim še močneje, potrebujem nekoga.

  Nekoga, ki se bo z menoj smejal, delil moje sanje, sprejemal mojo ljubezen in mi jo tudi vračal, skupaj z menoj načrtoval počitnice, zganjal romantiko, me prizemljil, kadar me odnese, me skozi intimo popeljal v višave ter me razgaljal tako čustveno kot fizično. Zjutraj želim odpreti oči in videti lesk v njegovih, želim čutiti dotik njegovih rok in gladiti njegovo kožo, mu nagajati in se obnašati otročje ter mu ponuditi objem, ko ga potrebuje.

  Želim mu popolnoma zaupati, želim ga podpirati v njegovih načrtih, se predati njegovim idejam in mu biti v oporo, ko sledi svojemu poslanstvu in svojim ciljem. Vem, da ga znam prebrati, da znam ugotoviti, kaj potrebuje in mu to ponuditi. Ljubezen, ki jo čutim v sebi, želim deliti in šele takrat ob njem dobim neskončno idej, kako lahko to ljubezen izrazim v tisoč različicah..

  Želim ljubiti in biti ljubljena na načine, za katere vem, da obstajajo, a jih še nisem izkusila. Želim, da si me želi, da me zagrabi brez vprašanja, če sme. Želim, da me vzame in se potopi vame. In želim se mu predati, odpreti vse dele sebe in biti pred njim popolnoma gola na vseh nivojih.

  Ker vem, da lahko tudi jaz njemu ponudim, kar potrebuje. Želim, da to spoštuje in da je vreden tega. Da mu lahko popolnoma zaupam, da tega ne bo zlorabil. Nikoli in nikdar.

  Dovolj sem samozadostna, da sem lahko sama. In rajši sem sama kot v razmerju, kjer vse zgoraj našteto manjka. Ker ne želim več reševati nekoga, ki v tem, da ima težave ne vidi težave, ker ne želim biti druga violina, ker nočem biti vedno jaz tista pametna, ki ima vedno prav, ker nočem imeti občutka, da se nekdo šlepa na meni in nočem biti tista, ki mora misliti na vse.

  Želim biti vodena, želim sprejemati in želim biti kraljica nekomu, ki zna biti kralj. In nočem, da se spreminja zaradi mene, ampak takrat in zato, ker sledi svoji osebni rasti, svojemu notranjemu impulzu in predvsem sebi.

  In na takšnega Moškega sem pripravljena čakati. In ne bom se zadovoljila z manj. In ja biti mora Supermoški, nič slabši od mene. Biti mora samozavedajoč, samozavesten in znati stati v svoji moči. Vem, da obstajajo takšni Moški, ker je v Vesolju vse v ravnovesju in ker bi bilo Vesolje izredno kruto, če bi dopustilo ženski, da odkrije Boginjo v sebi, ne da bi ji poslalo Bojevnika, ki je je vreden.

  Globoko čutim pesem Povabilo njemu. Tako globoko, da me preplavijo izredno močna čustva vsakič, ko jo preberem. In ja, takšnega moškega hočem, ki zna kričati v luno, ki je trden kot gora, sledi svoji poti kot puščica, ki jo je izstrelil lokostrelec, a zna biti hkrati spoštljiv, odgovoren, ljubeč in zanesljiv Moški. Kajti dobil bo Žensko, ki mu bo enakovredna in ga bo znala popeljati v najboljšo verzijo njega samega.