• Ženska je avtentična, ko sledi sama sebi

 • Najpreprostejša razlaga avtentičnosti je povezanost s samo seboj - s svojimi občutki, mislimi in subtilnimi načini gibanja naše lastne energije iz trenutka v trenutek. Ko živimo avtentično, smo povezane s tokom energije življenja, ki se pretaka skozi nas in med ljudmi s katerimi smo obkrožene, kar nam omogoča, da doživljamo izkušnje skozi interakcije z njimi ter se na ta način učimo o sebi. V svoji osnovi je avtentičnost intimna povezanost s samo seboj, ki nam omogoči čutenje toka življenja ter zaupanje v njegovo inteligenco.

  V teoriji je avtentičnost nekaj tako običajnega in enostavnega kot dihanje. In v tej avtentični energiji smo vse v času svojega otroštva. Ste že kdaj opazovale otroka med igro, ko je popolnoma prisoten v trenutku, brez obremenjujočih misli na prihodnost ali navezanosti na preteklost, ko še ni vzpostavljenih čustvenih zidov, ki bi omejevale njegovo prepuščanje toku.

  Tekom odraščanja pa se pričnejo naše lastne notranje izkušnje povezovati in prepletati z izkušnjami naših staršev in pomembnih drugih. Naučimo se odklopiti od naše lastne notranje izkušnje ter se pričnemo povezovati s potrebami in izkušnjami drugih. Na kratek rok je to veščina, ki nam lahko pride prav, vendar živimo v civilizaciji, ki nas spodbuja, da smo večino časa "iz sebe" zato, da pomagamo drugim, ker se to pač spodobi, ker vse kar je drugače, je znamenje egoizma.  Težava nastane, ko večino svoje čustvene, psihične, intuitivne in kreativne energije namenimo drugim ter zadovoljevanju njihovih potreb. Pričnemo sklepati kompromise med našimi lastnimi avtentičnimi potrebami ter potrebami drugih. In tako je sreča ter dobro počutje drugih tisto, ki diktira, kdaj bomo lahko me vstopile v svojo avtentično energijo.

  Ženske še posebej rade mislimo na druge in sebe postavljamo na zadnje mesto. Živimo v družbi, ki je skozi stoletja razvila vzorce delovanja, ki ženskam ne dovolijo, da se v polnosti izrazimo. Vloga skrbne matere, ki se razdaja za druge, je tako globoko vtisnjena v našo kulturo, da je bogokletno razmišljati drugače. Da ima morda mati tudi svoje potrebe kot ženska, samostojno bitje, ki prav tako potrebuje čas zase.

  Ženske pozabimo nase tudi znotraj partnerstva, ko skušamo ugoditi partnerju, da bo najprej njemu dobro, da bo kosilo skuhano, da ne bo lačen, da bo perilo oprano, da bo imel kaj obleči, da bo... Ženske smo veliko prej pripravljene pustiti svoj stil življenja in se prilagoditi partnerju, kot obratno. Deloma je to povezano tudi z žensko esenco, ki v osnovi išče in hrepeni po ljubezni in so odnosi in partnerstvo tista oblika, ki ji nudi pretok ljubezni skozi dajanje in sprejemanje. Da bi to ohranila, je pripravljena pozabiti nase in slediti partnerju.

  Svoje potrebe podredimo drugim. Postanemo mojstrice igralke, da bi ugajale ljudem okoli nas in s tem ohranile odnose. Našle smo nešteto načinov in izgovorov, da svoje potrebe zatajimo, toda z vsakim zatajevanjem in izgovorom tonemo v lastno mlako nesreče, neizpolnjenosti in notranjega nezadovoljstva. In odnosi okoli nas nam to le odsevajo.

  Vse smo se rodile z neodtujljivo pravico, da smo celostne in avtentične, brez pretvarjanja, ki je naučeno skozi življenje, in samo me same imamo pravico, da si priznamo ali odtegnemo to osnovno pravico. Dovoliti si avtentičnost pomeni prevzeti vajeti življenja v svoje roke, pomeni pripravljenost poslušati same sebe, ponovno oceniti, kateri odnosi nam služijo in kateri ne ter izraziti to, kar želimo v vsaki situaciji.

  Gre za razlikovanje in sledenje notranjemu DA in NE ter izražanje tega na jasen način. Gre za to, da prenehamo razmišljati, kaj bo osrečilo druge, ampak pričnemo živeti tako, da smo same srečne in se ta sreča prenaša na druge. Avtentičnost je ključ do naše sreče in višje samozavesti in vodi v pravo povezanost ter intimnost v odnosih. Kajti, ko smo srečne, se to odraža v ljudeh okoli nas. Srečo najdemo le v povezanosti s svojim notranjim bitjem, ko poslušamo in sledimo svojim potrebam, se potrebe drugih avtomatsko zapolnijo.

  Avtentično življenje pomeni, da vsak dan vadimo sojo avtentičnost, da vsak dan poslušamo svoj notranji glas ter iščemo rešitve, ki nas napolnjujejo s srečo, veseljem ter izpolnjenostjo. Vrata v avtentičnost se ne odpirajo od zunaj navznoter, ampak ležijo v tebi in se iz tvoje notranjosti odpirajo navzven. Svoje avtentičnosti ne boš našla v tem, kar počneš, ampak v tem, kar že si. Vsak dan znova.

 • Prepoznaj in razkrij svojo avtentičnost

  Izkušnje kažejo, da je vrstni red pri postavljanju ženske energije najprej odnos do sebe. Postaviva ga skupaj!

  Želim svoj termin z Manco