• Zombiji, Ego in Angeli - 2.del

 • V prejšnjem članku smo pogledali Ego in njegovo upiranje spremembam. Od kje potem pridejo ideje za spremembe? Vsi nosimo v sebi del, ki želi spremembo, ki želi nekaj novega, ki želi premik. Ljudje smo večdimenzionalna bitja, kar pomeni, da je naša osebnost, sestavljena iz misli, čustev in fizičnega telesa, ki jo obvladuje Ego le del resnice.

  Smo duše, ki imajo človeško izkušnjo. Obstaja del nas, ki mu pravimo višji jaz, duša, »pravi jaz« in to, kar v resnici smo. Toda kaj je to? Je del nas ali ločen od nas? Kako ga zaznavamo, kdo sploh smo? Vse to so vprašanja, ki si jih ljudje zastavljamo že od začetka obstoja civilizacije. In ta vprašanja se pojavijo, ko Ego ne gleda. Ko se od nekje prikrade občutek, da obstaja še nekaj več. Ker Ego enostavno ne zna razložiti vsega. Ne zna vsega organizirati, še manj nadzirati in vzdrževati.

  Zaradi lažjega pisanja, bom ta drugi jaz, poimenovala notranji Angel. Angeli so namreč bitja svetlobe, polna ljubezni, ljubečega sprejemanja in sočutja. So prenašalci sporočil med Izvorom in človeškim kraljestvom. Vsak med nami je tudi Angel. In ta Angel vidi, doživlja in izkuša življenje na drugačen način. V sebi nosi zapis, informacijo o namenu, zakaj se je odločil, da gre skozi človeško izkušnjo. Ima načrt življenja in je povezan z Izvorom. Ima sposobnost videti čudež življenja, sposobnost brezmejnega zaupanja v modrost Vesolja in, kar je najpomembnejše, sposobnost kreiranja vedno novih izkušenj.

  Angel znotraj vsakega med nami želi izkusiti čim več … česarkoli. Da bi bilo to mogoče pa se morajo stvari nenehno spreminjati. Angel nosi v sebi kvalitete Izvora iz katerega izhaja in angelski del ustvarja, izraža in želi udejanjati v fizičnem vse ideje, ki si jih lahko zamisli. Predstavljajte si, da dobite idejo o čudoviti torti. Veste, kako bi izgledala, veste, kako bi dišala, poznate njene sestavine, zamislili ste si recept. Vse imate v glavi in torta obstaja na nivoju ideje. Kakšen je vaš prvi impulz? Narediti to torto seveda in jo izkusiti s fizičnimi čutili. Če imate fizično telo, je postopek sorazmerno enostaven: greste v trgovino po sestavine, jo spečete, okrasite in potem si odrežete velik kos torte, ki jo nato z užitkom pojeste. Čeprav ste jo imeli že prej v glavi, čeprav ste si predstavljali, kakšnega okusa je, se to ne more primerjati z dejanskim okusom, ki ga začutite, ko daste kos torte v usta.

  V tem izkušanju idej je čarobnost angelskega utelešenja v človeško telo. Čeprav si angeli lahko zamislijo vse, za kar obstaja potencial v Vesolju, tega ne morejo izkusiti. Zato pridejo na Zemljo. Postanejo ljudje. Pri tem pa se soočijo z osebnostjo in seveda Egom. In tako se znotraj vsakega človeka vsakodnevno odvijajo pogajanja med Egom in Angelom, med idejo, ki zahteva nekaj novega, spremembo in med Egom, ki se tej spremembi upira.

  V človeškem jeziku imamo veliko besed in besednih zvez, ki nakazujejo, kdaj je Angel tisti, ki vodi. Ko je nekdo odprtega duha, ima širok pogled, posluša intuicijo, zaupa v nekaj višjega, se prepusti toku življenja, posluša sebe, idealist, verjame vase in svoj notranji glas… takrat deluje z zavestjo Angela.

  Ko je nekdo ozkogled, osredotočen samo na materialno, poln strahov ali samega sebe, v vlogi žrtve ali manipulatorja, zaprtega uma, dvomi v vse in vsakogar, realist, zabarikadiran v svojih prepričanjih in omejitvah… takrat deluje z zavestjo Ega. Šele kadar sta oba usklajena, ko sodelujeta in drug drugega podpirata, postane človek celosten. In takrat človek ni več zombi, ampak postane Človek, celostno bitje.

  Kako torej prepoznati enega in drugega? Večina ljudi je zmedenih in ne ve, kdaj posluša Ego in kdaj Angela. Oba imata namreč enak zven glasu, toda informacije, ki jih podajata so popolnoma različne. Ego je običajno poln strahov, ki ne dopuščajo spremembe, Angel je tisti, ki ima vedno dobronamerna sporočila, želi postati boljši, izkusiti več, globlje in bolj intenzivno. Ego vedno deluje samo zase, Angel upošteva tudi ostale angele. Ego je na splošno precej bolj negativno nastrojen kot Angel.

  Kaj pa primeri, ko Angel želi nekaj, zaradi česar bodo ostali ljudje prizadeti, kot je to recimo v primeru ločitve, zapuščanja nekega kolektiva ali postavljanja mej? Angel ne bo nikoli prizadel drugega Angela, je pa možno, da bo trpel Ego. Običajno trpi Ego. In to Angel upošteva, vendar temu ne daje velike teže, kajti zaveda se, da se Ego pozdravi in zaceli…

  Kadar deluje naša angelska narava, takrat se ne identificiramo z Egom. Takrat težko damo nalepko ali vlogo temu delu nas. Ko rečemo JAZ SEM … in ne nadaljujemo, ampak pustimo odprt prostor, odprte možnosti, ko ni več identifikacije, takrat smo v zavesti Angela.

  Povezavo z notranjim Angelom je potrebno zavestno vzpostaviti in negovati. Prepoznati kdaj deluje Ego in kdaj Angel se moramo (ponovno) naučiti. Če ste že predolgo na enem mestu in se že dolgo niste lotili nečesa novega, spremenili tisto, kar vam ne služi več, veste, da ste preveč poistoveteni z Egom. In takrat je čas, da razprete svoja angelska krila in sledite navdihu, skritim željam in hrepenenjem.

  Angel in Ego se namreč srečata v srcu. Srce, ki čuti, ki bije, ki hrepeni, ki si želi… ko sledite srcu se zombi zbudi v Življenje in postane sr(e)čni Človek.